milivolt electronics world news Tezcan:_Trkiye\'nin_demokrasi,_hukuk,_zgrlk,_toplumsal_uzlama_problemi_var-didimhaber.net
06-12-2015

Tezcan: Trkiye\'nin demokrasi, hukuk, zgrlk, toplumsal uzlama problemi var

Tezcan:_Trkiye\'nin_demokrasi,_hukuk,_zgrlk,_toplumsal_uzlama_problemi_var

CHP Genel Bakan Yardmcs ve Aydn Milletvekili Bülent Tezcan, “Türkiye’nin demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüü; d siyasetinde ve içeride bar yerletirme problemi; kendi içerisinde terörü ortadan kaldracak bir toplumsal uzlama problemi var.” dedi.

CHP\'nin Aydn\'n Efeler ilçe kongresi ükran Güngör Tiyatro Salonu’nda yapld. Divan bakanln Didim Belediye Bakan Ahmet Deniz Atabay’n yapt kongrede konuan CHP Genel Bakan Yardmcs ve Aydn Milletvekili Bülent Tezcan, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan’n iki ballk açklamasn deerlendirdi. Türkiye’de Babakan’n ve hükümetin acziyet içerisinde brakldn ifade eden HP Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan, “Bugün içinde bulunduumuz tabloda önemli bir demokrasi problemiyle kar karyayz. Sistemi tkayanlarn kendileri dorudan doruya sistemden ikayet etmeye baladlar. Kaçak sarayda oturan ahs çkp kendisinin oturduu makam nedeniyle kendisine izzet itibar edilmesi gerektiini söylüyor, bu arzu içerisinde. Dorudur. Cumhurbakanl makam tarihinden bu yana milletin sayg duyduu, incitici söz söylememeye özen gösterdii bir yerdir. Tarihimizin hiçbir döneminde Cumhurbakanl makamna yönelik herhangi bir ekilde ifadeler mümkün olduunca olmamtr. Ama tarihimizin hiçbir döneminde halkyla, aydnyla, vatandayla, siyasi partileriyle açktan husumet içerisinde, demokrasi ile açktan husumet içerisinde böyle bir cumhurbakan gelmemitir ne yazk ki. 940 tane davas var Cumhurbakan’nn, olur mu 940 dava? Ortaokul örencisine, lise örencisine dava açar, Twitter\'da bana hakaret ettin diye. Hzn alamaz, gazete dergi kapanda haber yapt, resim afi yapt, dergi kapandaki resimden dolay Nokta Dergisi’nin muhabirlerini çkar bir televizyon programnda \'bedelini ödeyeceksiniz\' der, ertesi günü Nokta Dergisi’nin iki tane muhabiri tutuklanr. Hzn alamaz MT TIR\'laryla açk, ayan beyan silah tayanlarn, ilah tama suç ileme haberini yapan Cumhuriyet Gazetesi’nden Can Dündar’a ve Erdem Gül’e bedelini ödeyecekler der, ertesi gün gazeteciler hakknda soruturma balar ve tutuklanrlar. Türkiye’de demokrasi yok. Türkiye’de kaçak sarayda oturann iine gelmedii kiilere bedel ödetmeyi maharet bildii bir rejim var. Ama Türkiye’de bedel ödetmeyi maharet bilenlere demokrasinin snrlar içerisinde bedelini ödetecek bir CHP var.” eklinde konutu.

Partililere seslenen CHP Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan, öyle devam etti: “Milletin oyuyla geleceksiniz ondan sonra diyeceksiniz ki ben bu sistemden rahatszm, ikayetçiyim. Neymi efendim iki bal yönetim varm. Allah akna nerden kaynaklanyor iki bal yönetim. Ortada babakan m var? Yok. G20 Zirvesi yaplr Cumhurbakan açar, Cumhurbakan kapatr. E geçen dönem sen babakan iken sen açp kapatyordun. Almanya’dan Merkel gelir icrann badr, Türkiye’de icrann ba olmayan Cumhurbakan yönetir. D politikada uçamz düer, her yerde Cumhurbakan. Ya bu ülkenin dileri bakan, babakan yok mu? Babakann ve hükümetin aciz olduu bir yerde dönüp de, onlar acziyet içerisine sokan kaçak sarayda oturan ahs iki bal bir rejim oluturmu, imdi diyor ki bunlar da bana yetmiyor, daha fazlasn istiyorum. Bütün yetkileri tek elimde toplayacak bir düzen istiyorum diyor. Gönül bu, ister her eyi ister de alamaz. Çünkü burada CHP var.\"

Tezcan, d politikada Ortadou’ya dikkat çekti. Türkiye\'nin 2010 ylndan bu yana srarla d politika konusunda Ortadou cehenneminin içerisine çekildiini ifade eden Tezcan, “Israrla söyledik her yerde. Türkiye’yi Ortadou bataklna çekmeyin diye. Dalga geçmeye kalktlar, Ortadou’ya bataklk diyorsunuz diye. Ne oldu? Kan nereye sçrad, nerden sçrad. Ankara’nn göbeinde 104 evladmz katleden kan nereden sçrad. Ortadou’dan sçramad m? Sizin orada ehleyip pehleyip büyüttüünüz kucakladnz, bir yarsnn Türkiye’de örgütlenmesine frsat verdiiniz, Ankara’dan tutun da Adyaman\'a kadar her bölgedeki hücrelerine öfkeli çocuklarmz diye irinliklerle tarif ettiiniz yapnn kayna oralarda deil mi? Bu terör oralardan canlanmad m? Türkiye’nin demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüü problemi var. Türkiye’nin d siyasetinde ve içeride bar yerletirme problemi var. Türkiye’nin kendi içerisinde terörü ortadan kaldracak bir toplumsal uzlama problemi var.” ifadelerini kulland.

CHP Efeler ilçe kongresinde bakanlk için Bayram nci ve Onur Dinler yart. Seçimde Bayram nci’nin listesi kazanarak, güven tazeledi. Kongreye CHP Aydn l Bakan Hikmet Saatc, CHP Aydn milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ve Hüseyin Yldz da katldlar.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..